כשהיא הגיעה אלי בפעם הראשונה, לפני יותר מעשור, מעצבת פנים מוכשרת בתחילת דרכה המקצועית, היא הבינה שהיא צריכה ייעוץ עסקי כדי לעשות סדר ניהולי וכלכלי במספרים.
הקפיצה העסקית השניה שלה הייתה, כשהיא עשתה מיתוג – לוגו, אתר, כרטיס ביקור והתחילה פעילות סושייל.
בשנה האחרונה, אנחנו עובדות יחד על גדילה עסקית נוספת, והיא מרחיבה את סל העשייה שלה לתחומים חדשים, ומפתחת פתרון טכנולוגי שישפר את תהליך העבודה של מעצבים.
בקפיצות העסקיות שלה היא משתמשת (בחכמה 😊) בייעוץ עסקי, וכמעצבת, היא שומרת לכל אורך השנים על טביעת אצבע עיצובית ייחודית שהתפתחה והשתכללה.
כיום, הלקוחות שמגיעים, רוצים שהיא תעשה להם "ורד כדורי".
אז איך עושים את זה? איך הופכים לסטודיו ייחודי עם טביעת אצבע מובחנת?

זה הסיפור של ורד כדורי והשלבים שכל מעצב או מעצבת צריכים לעבור:
התחלת הדרך העיצובית שלי הייתה לפני כ 15 שנים, כשחזרה לארץ אחרי כמה שנים של לימודים באירופה, מעצבת צעירה ואמביציוזית, העיצוב שלה היה מלא דרמה וקונטרסטים – עולמה היה של בחורה צעירה, תל אביבית, עם השפעות אירופאיות ואהבה לשחור-לבן, לניגודים ולברזל. כמה שנים לאחר מכן, עם לידת התאומות, עיצבה את מסעדת "הופה" בשוק לוינסקי, עבור שפית צעירה. האמהות, ההתעסקות בפירות וירקות, ובתפריט ארץ ישראלי, תוך שיתוף פעולה עם "קראפט אנד בלום". גרמה לכך, שבהדרגה השחור יצא החוצה והיא עברה לסקאלה של חומים וצבעים טבעיים יותר. והתוצאה הייתה מקום קסום, אדמתי ורחמי.
ורד מספרת, כי טביעת האצבע היצירתית שלה מגיעה מתוך אינטואיציה. אך היא תמיד פתוחה לתהליך יצירה שבו היא לא יודעת מה תהיה התוצאה, היא עובדת בשיתוף פעולה מלא עם הצוות שלה ועם שותפים לפרויקט. כל אחד מהשותפים יודע מה העוצמות שלו וחלקו העיצובי בפרויקט, אבל גם גמיש לשותפים – סינרגיה במלוא מובן המילה.
עפי"י ורד, לפעמים התפקיד שלנו הוא דווקא לא לדעת ולשחרר – להתחיל מדף נקי ולהביא את עצמנו כל פעם מחדש ללא חשש.
ורד באה לעולם העיצוב מתוך אהבה ותשוקה לאנשים, שיח עם אדם נוסף מדליק אצלה יצירתיות ושיתופי פעולה מפרים. זה יכול להיות עם מסגר, מעצבת נוספת, כל אחד עם האגו בצד. ביצירה, האגו לא קיים.
כחלק מתהליך העבודה על פרויקט, ורד יצרה שאלון ייחודי רחב ומובנה שעוזר לה להבין את הלקוחות שלה לעומק. היא לומדת מי נמצא מולה, על מה הם חולמים, כיצד הם חיים, מהן ההנאות שלהם, איך הם מארחים, ומהם המקומות שהם אוהבים לטייל בהם. זו מבחינתה ההקשבה האמיתית ללקוח. אנשים נותנים לה השראה.
כל פרויקט שלה הוא יחיד ומיוחד אך כולם יחד יוצרים פסיפס מרהיב של טביעת אצבע עיצובית ייחודיות.
עבור ורד, הדרך בה התפתחה השפה העיצובית שלה, ניראית אינטואיטיבית, אך למעשה יש שלבים ברורים בגיבוש שפה עיצובית ייחודית עבור מעצב פנים. זה תהליך מורכב ומרתק. הנה השלבים המרכזיים בתהליך:
מבט לעולם:
ניתוח סגנונות עיצוב קיימים: לחקור סגנונות עיצוב מגוונים, מגמות עכשוויות ופרויקטים של מעצבים מובילים.
איסוף השראה: לאסוף תמונות, דוגמאות חומרים, צבעים וטקסטורות ממגזינים, אתרי אינטרנט ופלטפורמות כמו פינטסט ואינסטגרם.
יצירת לוח השראה (Mood Board): לאגד את כל מקורות ההשראה ללוח השראה חזותי שיעזור למקד את הכיוון העיצובי.
מבט פנימה:
הבנת החוזקות והעדפות: לזהות את הסגנון האישי של המעצב, החוזקות הייחודיות שלו ומה הוא מעדיף בעבודתו.
הגדרת ערכים ואמונות: להגדיר את הערכים והאמונות שמנחים את המעצב בעבודתו, כמו שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה או עיצוב פונקציונלי.
מבט ללקוח:
ריאיון עם הלקוחות: לקיים שיחות מעמיקות עם הלקוחות כדי להבין את הצרכים, הרצונות והחלומות שלהם מהחלל.
ניתוח סגנון חיים: לנתח את סגנון החיים של הלקוחות, התחביבים שלהם, השימוש היומיומי בחלל והעדפותיהם האסתטיות.
יצירת פרופיל לקוח: לבנות פרופיל לקוח מפורט שמשקף את כל המידע שנאסף.
פיתוח מרכיבי השפה:
הגדרת אלמנטים מרכזיים: להגדיר את האלמנטים המרכזיים שיהפכו לחלק מהשפה העיצובית הייחודית – קווים, צורות, מרקמים וכדומה.עבודה עם פרטים: לפתח את הפרטים הקטנים המשפיעים על השפה העיצובית, כמו סוגי ריהוט, תאורה ואביזרים.
יצירת אחידות: לוודא שכל האלמנטים משתלבים יחד בהרמוניה ליצירת מראה כולל ואחיד.
שיתופי פעולה להפריה יצירתית:
שיתופי פעולה יצירתיים יכולים להיות עם מעצב נוסף, אדריכל, ספק או יזם. מה שחשוב שהאדם הנבחר יעורר בנו השראה וירחיב את גבולות היצירה שלנו לחומרים, צבעים וכיוונים חדשים. תקשורת איכותית ושפה משותפת קריטיים.
להיות צינור- לא לדעת:
להשאיר את העבר מחוץ לחדר העבודה, לתת לרעיונות לנבוע מתוכך, להיות בפתיחות מקסימלית, להיות מוכנים לטעות ובעיקר להשתחרר מציפייה עצמית ולהיות כמו צייר מול קנבאס נקי.
חגית את כותבת מקסים ומקצועי מאד. בלוג מעולה 😍